Forum

Fuck ølbaren?

15. december 2003 kl. 21:46
Ved at taste url'en www.olbaren.dk ryger man ind på en side hvor man bliver formanet om at man sandelig ikke skal taste www foran adressen. Nuvel, denne nørdede og nedladende måde passer sig måske for nørder der kan gøre det med et glimt i øjet, men det synes mig yderst uforsigtigt af en forretning.

Nu hører jeg til dem der ikke nødvendigvis starter browseren op for at indtaste en url. Det kan gøres via Start og Kør. Hvis man her kun taster olbaren.dk, vil Windows klø sig i nakken og sige at den filtype kender jeg ikke. Man kan ganske rigtigt taste http:// i stedet for, men jeg synes dog at www. er nemmere.

16. december 2003 kl. 00:19
Hej Per

oelbaren.dk er med i kampagnen for at tilkendegive og understrege overfor vores brugere at vi har valgt at markedsføre vores URL som oelbaren.dk og ikke www.oelbaren.dk. Det er ganske rigtigt nørdet, men dog også temmeligt uskyldigt. Hvis ikke man foretager sig noget aktivt bliver man blot viderestillet efter få sekunder.

Og hvorfor så hænge os i det? Tja, noget skal man jo gå op i. Som ølnørd kan jeg fx ikke undlade at bemærke overfor folk hvis de sidestiller øl og pilsner. Dette helligbrøde er af samme størrelsesorden for mig som ølnørd, som sidestillingen af URL'er med og uden www er for mig som webnørd :-)

Kampagnen som sådan er ment som en løftet pegefinger serveret med et glimt i øjet, og på en måde der generer intetanende brugere af de tilmeldte sites mindst muligt.

Ang. "nedladende" så er det nu ikke lige tanken at det skal virke sådan, så på din foranledning vil jeg lige give den gamle tekst et eftersyn...

mvh jan, ølnørd og webnørd

17. december 2003 kl. 12:08
Per
Tjah, jeg er vel selv ølnørd, men dog ikke webnørd selvom jeg har arbejdet de sidste 20 år i IT-brancehen og har lavet et par hjemmesider.

Nu er jeg jo jyde og har rundet de 40, og jeg må indrømme at udtrykket "Fuck WWW" mest giver mig associationer til utilpassede unge fra stenbroen (eller fornærmede holdboldtrænere). Herude på landet ville vi nok have valgt at samle os under sloganet: "Jyder Mod Overflødige Subdomæneangivelser". :)

Men jeg er da sikker på at min nysgerrighed vil drive mig til et besøg i etablissementet når jeg engang kommer til Københavnstrup.

Mvh
Per

13. juli 2004 kl. 10:54
Nå I nu deltager i fuckwww-kampagnen ville det så ikke være mest konsekvent også at gøre det på jeres IDN-domæne?

Både http://ølbaren.dk/ og http://www.ølbaren.dk/ leder direkte til jeres hjemmeside. (Sorry MSIE-bruger. I kan vist ikke se det endnu).

//Makholm

13. juli 2004 kl. 11:34
Hej Peter

Det er såmænd fordi jeg endnu ikke kører DNS for ølbaren.dk at det ikke er sat op. Det er lige på trapperne kan jeg love.

mvh jan

24. januar 2005 kl. 14:10
Kjeld
Uden dog at kende domænereglerne til bunds, vil jeg dog mene at man ikke kan eje mitdomaine.noget uden også at eje www. mitdomaine.noget. Derfor synes fuckwww tiltaget noget malpladseret. Det vil være som at sig fuck-minadresse, bare fordi man hedder Svøvleambrosiuzen, og der ikke findes andre af det navn i landet.

3. februar 2005 kl. 15:19
Anne
jeg giver nu Per ret; hvis man vil se jeres site er det ikke for at blive kastet en personlig mening om hvorledes nettet er bygget om, men alene for at se baren og diverse øl. Jeg blev ditto ganske provokeret over den der bedrevidende indstilling. Jeg kunne forstå tiltaget, hvis det var fordi man havde en mere nobel mærkesag a la køb ikke pels mv. Men blot fordi størstedelen af den danske befolkning ikke kender hoved eller hale i www/URL teknikken, behøver man nu ikke fremme sin mening overfor internet brugere, der blot vil smage lidt god øl. Jeg respekterer til fulde, at du har en interesse og lysten til at videreformidle...men der findes forumer hvor man kan få ørelyd uden, det er malplaceret. og når alt nu er sagt; så glæder jeg mig nu til at smage de nye hollandske øl ;O)

3. februar 2005 kl. 17:18
Hej Anne

Hmm - bliver der nu ikke lagt lidt mere i sagen end den kan bære?
Kampagnen som oelbaren.dk deltager i er blot en gimmick, og man får ikke de provokerende og bedrevidende udsagn at se medmindre man klikker sig videre via "?", hvilket man skal nå at gøre inden man efter 4 sekunder automatisk bliver viderestillet til det rette site.
Og kan man ikke lide det, jamen så er et træk på skuldrene da på sin plads, evt. en let rullen med øjnene og rysten på hovedet, og så ellers et klik for at komme videre hvor man ville hen :-)

Dog kan jeg godt se en pointe i det du/I siger, og teksten trænger vist stadig til en mindre omformulering som jeg også postulerede overfor Per i sin tid (det kunne være jeg skulle se at tage mig sammen! :-)).

Jeg har i øvrigt, i erkendelse af at nogen lader sig provokere af ordet "fuck", netop ladet indkøbe domænet "dropwww.dk" som senere vil huse den kære (og yderst noble synes jeg :-)) kampagne mod www-forvirring.

mvh jan

4. februar 2005 kl. 11:14
Anne
hej igen Per,
du har ret! Selvfølgelig er det ikke et større problem end som så..læste blot tråden en dag da jeg havde fået det forkerte ben ud af sengen. Beklager ;O)
Men nu når vi er kommet så langt hen i snakke om de 3w'er...må jeg så høre (for nu er jeg blevet nysgerrig..) HVAD er den overordnet grund til at vi skal droppe www? Hvad kan man få ud af det/ hvad bliver bedre? Og dropwww er et sagligt navn - tillykke med det nu :O)
/A

4. februar 2005 kl. 12:38
Hej Anne

Kald mig bare Jan - det har jeg det nu bedst med ;-)

Det hele drejer sig om at komme den såkaldte www-forvirring til livs. Du kan læse om og debatere kampagnen på http://fuckwww.dk

mvh jan

4. februar 2005 kl. 15:50
Søren
...en "fuckwww" kampagne?...nu må i da tage jer sammen - har i ikke noget vigtigere at tage jer til?
Drik en øl og slap af. :-)

4. februar 2005 kl. 15:58
...nu er det måske lige på sin plads at pointere at kampagnen ikke har noget med Ølbaren at gøre, og at Ølbaren ikke har noget med kampagnen at gøre udover at deltage.

Jeg personligt har til gengæld en masse med begge dele at gøre, og når nu jeg ikke har taget mig sammen til at få filet lidt på teksten ovre på kampagnesitet kunne det jo hænge sammen med at jeg hellere ville bruge tiden på noget andet :-)

mvh jan

13. februar 2005 kl. 22:18
Per
Se nu var det jo mig der startede tråden for godt et år siden, og jeg synes da meget bedre om ordet "drop" end ordet "fuck". Det er måske fordi jeg er jyde, eller var teenager i 70'erne, hvor bemeldte ord blev forbundet med enten skurke i amerikanske film og samfundets bærme.

Jeg har fuld forståelse for at en og samme person kan have gang i flere ting (propaganda for internettets politiske korrekthed og tempel for højere smagsnydelse). Men når oelbaren.dk bliver brugt til eksponering af det andet, får det så sandeligt noget med hinanden at gøre. Så har du selv blandet dem sammen, Jan.

14. februar 2005 kl. 16:49
Hej Jan.

Jeg tog et kig på http://fuckwww.dk, fordi jeg umiddelbart syntes, at modtagelsen på www.oelbaren.dk var temmelig fjollet. Undskyld jeg siger det, men I kommer jo ikke "den såkaldte www-forvirring til livs". Jeg tror, at de fleste først bliver forvirrede, når de taster www.oelbaren.dk.

Svarer det ikke lidt til, at jeg kun vil læse mine breve, hvis adressen - i modsætning til hvad der er mest udbredt - er skrevet med rød kuglepen på kuverten? Det er jo ikke det samme som blå og sort vel? Ja, jeg taler nok om den situation, hvor jeg selv går op i noget, som andre finder ret ligegyldigt, mens jeg sidder og venter på (det der i mit univers er) deres fejltrin, hvorefter jeg råber "Hovsa, min ven. Hør lige her...", hver gang der er en, der går i fælden.

Inkonsekvent eller ej: oelbaren og www.oelbaren.dk burde lede den nysgerrige øldrikker samme sted hen. De fleste brugere opfatter jo de to adresser synonymt - at de så rent teknisk ikke er det, tror jeg ikke interesser ret mange. Synd, at det skal gå ud over Ølbaren...

Har jeg helt misset pointen med http://fuckwww.dk? Er pointen ikke, at der ER altså forskel?

mvh.
kLEmMe - og det skal altså skrives kLEmMe. Det kan jo være, at der er en anden, der hedder Klemme ;-D

14. februar 2005 kl. 16:51
Der skulle selvfølgelig stå "oelbaren.dk og www.oelbaren.dk burde lede den nysgerrige øldrikker samme sted hen." Se nu, hvor forvirret jeg blev :-) http://fuckdk.dk :-D

15. februar 2005 kl. 11:16
Hej Klemme

- eller kLEmMe, men du reagerer vel _netop_ på begge bogstaveringer omend du gør mig opmærksom på at du foretrækker den ene? :-)

Jeg må på baggrund af denne tråd erkende at kampagnen, og Ølbarens deltagelse heri, af nogle bliver taget alt for seriøst i forhold til hvordan den er tænkt, og især i forhold til hvad den kan bære! Ergo må jeg som "kampagneleder" få kigget den gamle tekst igennem og skrevet det om. Jeg er igang!

Helt generelt tror jeg jeg vil sige som Søren tidligere: "Drik en øl og slap af" :-)

mvh jan

15. februar 2005 kl. 11:43
Hej Jan.

Ja, jeg reagerer på begge. Jeg ved, at uanset, om du skriver Klemme, kLEMME, KL3MM3 eller Klemmen, så ved jeg, at det er mig, du henvender dig til. Og det anser jeg for det væsentlige. Det er ikke inkonsekvent. Det er bare praktisk for vores kommunikation.

Jeg ved ikke, hvor seriøst "kampagnen" bliver taget, men ved at koble Ølbaren på, er du med til at hæve indsatsen og det seriøse indtryk. Ølbarens hjemmeside ER seriøs (på den fede måde, vel at mærke). Hvis det var en useriøs side, der var koblet på kampagnen, ville det ikke i samme grad vække brugernes undren.

Drik en øl og slap af. Det vil jer gerne tilslutte mig.

Tak for dit svar, Jan. Vi ses i Ølbaren! :-)

mvh.
Klemme

16. februar 2005 kl. 23:08
Per
Jan, det drejer sig ikke om hvordan det er ment, men hvordan det bliver opfattet. Den der har et budskab har også ansvaret for hvordan det bliver opfattet. Du hænger altså selv på at folk bliver stødte.

Det hænger nu nok allermest sammen med at oelbaren.dk (med eller uden www) ikke har en tøddel med propaganderen for korrekt brug af (sub)domæner at gøre. Og som jeg skrev tidligere har du selv føjet dem sammen. Din argumentation for at det ikke skal tages seriøst, samtidig med at du fremturer i den internetmæssige kobling, hænger ikke sammen. Du burde melde klart ud ved enten at fjerne koblingen, eller stå ved den og sige: "sådan vil jeg altså bruge Ølbarens popularitet!".

17. februar 2005 kl. 11:20
Hej Per

Det er netop opfattelsen af kampagnen og koblingen jeg har taget til efterretning (som tidligere skrevet), og derfor er ved at ændre i førstnævnte så den forhåbentlig bedre kan få budskabet frem med det tiltænkte glimt i øjet.

Som du selv skriver så er det netop "sådan vil jeg bruge Ølbarens popularitet" (som jeg skrev i mit oprindelige svar til dig) til at gøre opmærksom på en sag som ganske rigtigt intet overhovedet har med øl at gøre. Hvis jeg gjorde det ved at plastre siden (og baren!) til med bannere for sagen ville det være ret skidt og malplaceret! Her vil jeg mene at det sker på en rimelig diskret måde: Kun de der benytter www (ca. 4% af de besøgende) bliver generet af en nu 2-sekunders neutral viderestillingsside før de automatisk havner på sitet (ca. 1 ud af 10 klikker på "?" og ser propagandaen før de klikker sig videre til oelbaren.dk).

Jeg står ved Ølbarens deltagelse, og ser intet problem i denne smule af propaganda serveret på denne måde, givet (som skrevet en del gange efterhånden) at den er præsenteret på rette vis! I så fald mener jeg ikke at det burde gøre nævneværdigt ondt på nogen, seriøs eller ej, relevant eller ej i øvrigt.

Resten af ejerkredsen har dog til tider ikke lige så nemt ved at se fidusen, så det kan jo være der bliver ændret på det :-)

mvh jan

Tilføj kommentar

Navn:
evt. mail:


Skriv teksten i billedet her og et tegn mere efter eget valg:

Åbningstider: Man-ons 16-01, tor 16-02, fre-lør 14-02, søn 14-23. Kontakt: mail eller tlf.: 3535 4534 (i åbningstiden når vi kan nå det)