Forum

Kommentarer til flg. nyhedsbrev:

Ølbaren #71 : Røgfri lørdag

(Sendt 3. januar 2005 til 654 adresser)

Efter en tid med røgfrie mandage udvider vi nu med lørdag. Det er således fremover muligt at undgå røg både mandag og lørdag.
Samtidig er det slut med pibe, cigar, cerut o.l. i Ølbaren generelt da disse nydelser, når de en sjælden gang forekommer, er en markant større gene for gæster og tendere end cigaretter.

Nu kunne man jo spørge hvorfor vi ikke bare ser at få det overstået og gør Ølbaren helt røgfri.
Tja... vi ville skam meget gerne, men vi tror endnu ikke der er et kundegrundlag stort nok til et røgfrit ølsted som vores. Den røgfri lørdag skulle gerne kunne give os et mere reelt billede af virkningen af røgfrihed end mandagen har kunnet alene. Så kan vi bedre vurdere om og hvornår vi vil gå videre. Eller om vi må gå tilbage :-|

---
Vi har fået ny barchef:
Kim har desværre valgt at stoppe og i stedet overtager Mikael. Vi regner dog med at have Kim hængende på den anden side af baren fremover :-)
Mikael kender nogen sikkert fra Plan B (http://cafeplanb.dk) hvor han tidligere har arbejdet.
På lørdag d. 8. holder vi uformelt en lille reception for Kim og Mikael, så kig forbi og sig pænt farvel og pænt goddag...

---
Juleøllene er så småt på vej ud, og så skal vi jo have noget andet ind:

På fad:
Abbaye de Floreffe Blonde, belgisk ale.
Mc Chouffe er tilbage efter juleferien...

På flaske:
Scheldebrouwerij Merck toch hoe Sterck, en hollandsk barley wine. Kraftig sag!
De Dolle Oerbier fra de skøre belgiere. Bryggeriets specielle gær går igen i smagen på alle deres øl, således også denne.

---
Bankerne skal nu til at have 50 øre af os pr. dankorttransaktion. Derfor vil der nu blive lagt 50 øre på hver transaktion i Ølbaren :-(

---
I januar måned skal dine øjne fornøjes ved at hvile på - ud over naturligvis de andre gæster og din øl - Kristine Elsøes malerier. http://elsoee.dk

Godt nytår!

Mvh
Ølbaren

 

Kommentarer

5. januar 2005 kl. 13:23
Hej Ølbaren.

Jeg synes, at jeres udvidelse af de røgfri dage er et godt initiativ. Jeg vil absolut foretrække smage jeres øl lørdag (eller mandag).

Måske vil I blive mødt med kommentarer om, at alt dette røgfri halløj er hysteri. Det er det ikke. Sundhedsrisikoen ved passiv rygning er veldokumenteret. Og så er der generne..

Tak for et godt initiativ.

Røgfri Ølbar! (undtagen rauchbier og Limfjordsporter)

Klemme

5. januar 2005 kl. 20:17
Erik
Hej Ølbaren!

Jeg drikker normalt ikke øl, da jeg synes den meste øl smager lidt vammelt (jeg foretrækker som regel rødvin), men jeg har tænkt mig at komme forbi og prøve nogle forskellige øl fra jeres sortiment, for at se om der er noget der alligevel behager. Der er kun EN grund til mit pludselige afbræk i vanens kontinuum: I er RØGFRI! (på enkelte dage). Hvor ER det godt - vi ses snarligt!

-Erik

6. januar 2005 kl. 14:40
Lotte
Hurra og ganske kåde svingture til jer.En lørdag med øl og bar uden RØG. Tak fordi I ikke er sådan nogle bangebukse, som andre steder der på yderst gammeldaws facon hellere vil please et stadigt mindre antal rygere end at fastholde alle! retten til den luft de vil ha: med eller uden røg. Jeg vil elske at drikke en hel masse øl hos jer og nyyyyyde at jeg dagen efter kan bruge min frakke og mit halstørklæde til bageren uden at væmmes af røglugt.
Kommer absolut snarest!

7. januar 2005 kl. 23:23
Sander
Hey Ølbaren!
Skidelækkert at I laver røgfri dage. Hvor HAR jeg savnet det...vil blive en meget fast kunde meget snart ;)
Hygge

10. januar 2005 kl. 22:28
Rasmus
Tænk at det er nødvendigt at rose restaurationer for at være røgfri.... men det er det, så skide godt gået ølbaren vi ses snart

10. januar 2005 kl. 23:31
Jeg er helt enig med ovenstående indlæg. Flot at I tør, så ros til jer. Jeg vil kigge forbi næste gang jeg er i KBH.

12. januar 2005 kl. 01:31
Endelig et sted man kan hænge ud en lørdag aften uden at få røde sviende øjne, åndenød og tøj der skal direkte til rens for tobaksstank dagen efter. Jeg har ikke været i byen længe af samme årsag... nu ser jeg frem til at aflægge jer et besøg!

24. januar 2005 kl. 13:56
Kjeld
ØV - ØV - ØV!!! Her sidder jeg og planlægger vores tilbagevendende øl-by-tur med rigtigt mange deltagere. Det bliver sikkert en torsdag, man så er i ikke røgfri den dag! Øv - øv - øv! Tag nu skridtet fuldt ud for pokker!

24. januar 2005 kl. 20:42
Phil
Oh yeah, smid dog røgen ud -- det er der den hører hjemme. Sammen med anden luftforurening. Engang måtte man ryge i toget og flyet og hvad ved jeg, men trods trusler om boycot fra røgafhængige kører folk stadig med DSB og flyver SAS. Lad turen komme til vores fristeder. I tvivl? Når Irland kan, så kan alle!

4. februar 2005 kl. 19:34
ninen
I er for seje...røgfri lørdag..nøj det bliver godt at vågne søndag uden at stinke af røg!!!

12. februar 2005 kl. 12:57
Thomas
Vil blot istemme de positive kommentarer angående røgfri Ølbar. Efter at have tilbagt nogen tid i San Francisco, Californien, med masser af røgfri ølnydelse på barer er det rart at kunne opleve det samme her. Kvalitetsøl smager absolut bedst uden ufrivillig tobaksrøg i lokalet.

Jeg forstår godt bekymringerne angående kundegrundlaget for røgfri ølbar, men tror ikke at I vil opleve en nedgang i ølsalget; tværtimod tror jeg, at rigtige ølnydere vil blive hængende lidt længere og snuppe en ekstra øl, når man nu rigtig kan smage nuancerne i øllen uden tobaksrøg i luften.

Tak ølbaren!

26. februar 2005 kl. 10:17
Christian
Uh-ha hvor er alle dog med på den røgfrie bølge. Det er også fint nok, men for mig skal der serveres røg til et godt glas øl - især på en lørdag.

Er jeg derimod i byen med min ikke-rygende kæreste, så ville Ølbaren være et godt røgfrit bud.

6. marts 2005 kl. 21:01
Det er faktisk ikke kun Irland som har forbudt alt offentlig rygning; det er også lykkedes Norge at få alle kafeer røgfrie.

Men til gengæld er det også lykkedes dem at få deres land ølfrit :-(

24. marts 2005 kl. 19:57
Og til listen af fremgangslande tilføjer vi Italien, hvor det per 8. januar i år blev forbudt at ryge på alle steder med udskænkning! Jeps ingen røg på bar, disco og restaurant i spaghetti-land. De må tage sig sammen i Danmark på borgen og det er super godt, at Ølbaren viser vejen frem.

5. april 2005 kl. 19:22
Klaus
Fornemt initiativ - når jeg næste gang skal ud og have god øl tror jeg at dette er stedet!.

Er godt træt af alt det røg. Og især det der vanvittige koncept med at man nogen steder har en ryger og en ikke ryger afdeling, som ikke er adskildt.

Det er ligesom hvis man i svømmehallen sagde at det kun var tilladt at pisse i den ene halvdel af basinnet!

9. april 2005 kl. 12:16
Irene
Fantastisk initiativ!
Må flere steder følge jer!
Så kan jeg måske gå i byen uden at være syg i lungerne to dage efter tømmermændene har fortaget sig. Næste gang kæresten brokker sig over at jeg ikke drikker øl, tager vi klart ind til jer, kan jo være at øl smager bedre UDEN røg :)
-og Klaus: Fed kommentar om svømmebassinet, den vil jeg bruge næste gang et fjols spørger om det er ok at han/hun ryger hjemme hos mig hvis de stiller sig over ved vinduet :)

10. april 2005 kl. 15:48
Anne
Har lige søgt efter røgfri spisesteder etc. på internettet og kan kun finde frem til de "5 røgfri" på AOK, hvoraf Ølbaren var en af disse. Adskillige andre har røgfri borde, men hvad nytter det, når bare et par rygere kan ødelægge luften og man hver gang håber på, man ikke er lige i en rygers "vindretning"? Jeg kender mange, som efter en bytur både tager bad og lægger alt tøj til vask bagefter, så godt gået til Ølbaren for i det mindste at have 2 dage om ugen røgfri. Kommer forbi snart...

16. april 2005 kl. 18:15
Charlotte
Blev ellers lige så positivt overrasket over baren, som jeg ikke vidste fantes. Men røgfrit på en lørdag??? Hihi, der står jeg knagmer af økolyntoget.. og finder pænt en anden ølbar. Tak for kigget - og den tid jeg har sparet - brilliant!! :-)


3. maj 2005 kl. 23:23
lotto jørgen
lorteland

9. maj 2005 kl. 10:38
Synes det er synd med røgfri lørdage. Men der er jo andre barer...

12. maj 2005 kl. 11:49
Gitte
Har kommet flere gange på denne bar, og både nydt øl og røg. Men det er slut nu. Så det er jo godt der er andre ølbarer hvor jeg også må komme nu når jeg er ryger. Men jeg syntes dog det er i orden at ejerne selv bestemmer om de ønsker en røgfri eller en bar hvor alle er velkommen, det er dem og ikke regeringen der skal bestemme. Der skal være plads til os alle, det et trods alt stadig et demokratisk land.

12. maj 2005 kl. 21:04
Remmen
"røgfri eller en bar hvor alle er velkommen"

Der er da ikke nogen som ikke er velkomne. Der er bare sat en enkelt begrænsning på hvordan man skal opføre sig. Man må f.eks. heller ikke slås på Ølbaren (går jeg da ud fra). Jeg har heller ikke set specielt mange hunde under bordene osv. Rygere er bare de eneste som tager voldsomt anstød af at blive bedt om at ændre adfærd.

Herfra kommer der et stort bifald for at have indført røgfri dage.

20. maj 2005 kl. 13:42
Anja
Ja, jeg må bestemt stille mig op i koret af superglade ikke-rygere, som hilser dette initiativ velkommen!! I så mange år har vi lidt i stilhed. Og i mange år har et mindretal gjort livet i det offentlig rum surt for et flertal af Danmarks befolkning. Jeg har intet imod rygere! Men det er sgu dem, der har en dårlig last - det skal ikke gå ud over os andre. Så derfor er jeg dybt takmnemmelig overfor Ølbarens tiltag, når nu regeringen ikke har nosser til at gennemføre et long overdue forbud!

26. maj 2005 kl. 15:47
Per
Italien er jo også hoppet med på den røgfri bølge. Det skulle være starter 1/1 2005, meeen det var vist for skrapt, så de ventede til 12 - 14 dage senere.

Jeg mener at have hørt at om de irske pubbers omsætning er dalet markant.

Om jeg selv synes om det? Tjah, jeg ryger ikke, men hvis jeg går på værtshus er der vel nogle ting jeg må tage med. Kan jeg finde et uden røg, er det da med til at trække mig lidt mere derhen.

6. juni 2005 kl. 13:32
Keneth
Jeg synes røgfri dage er et kanon initiativ, og da dem af mine venner som jeg nyder øl med også er ikke-rygere, forsøger jeg som udgangspunkt at komme på disse dage. Det er sgu fedt at have et godt stamsted, hvor man kan gå hen og nyde et par gode øl, uden at ens tøj stinker af røg efter en halv time.

6. juni 2005 kl. 19:02
Fedt initiativ! Flere røgfrie dage. Det er der kunder i! Jeg tropper personligt op idag, og hvor er det godt at slippe for røgen!

27. juni 2005 kl. 12:36
Andreas
Røgfri. Thumbs up!

22. juli 2005 kl. 14:50
Jane
Flot i har røgfrie dage. Men selvom der ikke bliver røget, så er der meget varmt og indelukket hos jer. Var inde hos jer sidste weekend, og måtte simpelthen forlade stedet 5 min efter jeg havde sat mig. I har nogle vifter i loftet så jeg, men de hjælper overhovedet ikke. Er der ikke en eller anden måde at få løst dette problem på? Evt få anskaffet jer air condition?

22. juli 2005 kl. 15:31
Hej Jane

En air condition ville være en rar ting at have, men den er hundehamrende dyr. Det, sammenholdt med at det trods alt er meget få dage om året hvor der er så varmt at vores loftventilatorer og ventilationsanlæg ikke kan klare det, har afholdt os fra det indtil videre.

mvh

11. oktober 2005 kl. 12:07
Jonna
TILHÆNGERE AF RYGEFORBUD I ALLE OFFENTLIGE RUM KAN HENTE STØTTE I NY AMERIKANSK UNDERSØGELSE.

Der er op til 50 gange så mange skadelige stoffer i luften i en røgfyldt bar, end der er i luften på et trafikeret strøg i en storby. Selv i myldretiden.
Det viser en undersøgelse, som den amerikanske biofysiker James Repace har lavet. Han undersøgte
luften i barer og kasinoer, hvor der blev røget tæt. Og samtidigt målte han luftforureningen i seks byer i den amerikanske delstat Delaware. Han
målte specielt luftens indhold af et kemisk stof, der hedder PPAH, samt mængden af mikroskopiske støvartikler. Det er de to ingredienser i tobaksrøg såvel som benzinos, som, man mener, er farligst. De kan give lungekræft-også hos passive rygere!
Luften var entydigt mere forurenet på de røgfyldte barer. Undersøgelsen er således et stærkt våben for de mennesker, der vil have rygeforbud. Ikke alene på barer og i restauranter, men i alle offentlige rum, hvor folk færdes.
James Repaces undersøgelse viste også, at et rygestop meget hurtigt fik de skadelige stoffer
væk fra luften i de barer og restauranter, hvor der blev røget tæt. Nogle restauranter har forsøgt at ventilere sig ud af problemet-bl.a. i håb om at kunne undgå et decideret forbud mod rygning. Men undersøgelsen viste, at det ikke var nogen særlig god ide. Ventilationen kunne ikke "følge med" og fjerne de skadelige partikler
fra cigaretterne, skriver forskerne i tidskriftet Journal of Occupationel and Enviromental Medicin.

Et godt initiativ, men gør Ølbaren total røgfrit og henvis rygere til udendørsarealer.
Vil absolut besøge jer!

11. oktober 2005 kl. 12:16
Jonna
FAKTA OM PASSIV RYGNING

Hvad er passiv rygning?
Passiv rygning er indånding af den blandingsluft der opstår, når tobaksrøg fra cigaretter, pibe eller cigarer blandes med den omgivende luft.

Tobaksrøg indeholder 4.000 forskellige kemiske stoffer. Mange af disse stoffer er sundhedsskadelige, ca. 200 af dem er giftige, og mindst 40- fx arsenik, benzen og formaldehyd - er klassificeret som kræftfremkaldende for mennesker.

Den røg, som passive rygere indånder, er mere giftig end den røg, som rygerne selv inhalerer. Det skyldes, at røgen fra selve gløden frembringes ved en lavere forbrændingstemperatur, som giver flere forurenende komponenter. Røgen, som de passive rygere indånder, bliver heller ikke filtreret gennem cigarretten og et eventuelt filter, inden den kommer ud i omgivelserne. Ca. 85 procent af tobaksrøgen i et rum stammer direkte fra gløden og er altså den mest giftige type af røg.

Flere af de sundhedsskadelige stoffer findes i et rum op til to døgn efter, at der har været røget.

11. november 2005 kl. 19:31
Hallo
Eg kommer fra norge,og har opplevd forbudets land.. men med ettertanke ser en at rygeforbudet i norge er meget positivt.Det er bare egoister som ikke tar hensyn til dem som ikke ryger,eller er allergisk mot røyk.Eg bruker for ca.1000 kr mnd av skattepengene på allergi medisin,fordi eg MÅ omgåes mennesker som ikke tar hensyn!
( bra med avgiter -får dekket noe av medisin)
Men det offentlige er helt avsides på dette området.Td. må eg gå gjennom et røykfylt lokale for å komme inn på apoteket!! For å kjøpe medisin mot røyken :) Danmark!!hehe
Elles er eg nøytral over for puber.. men et sted for dem som ikke røyker er jo flott!
Send meg gjerne noen ord på ; varholm@finans.no Ps.bor i danmark.
Hilsen
Sigve Varholm ( ikke ryger)

8. februar 2006 kl. 14:37
Heidi
Fantastisk initiativ at man kan nyde sin øl i et røgfrit miljø! Kæmpe skulderklap. Nu hvor politikerene har berøringsangst og er såååååå sløve (på trods af stakkevis af materiale der belyser hvor farligt passiv rygning er!) ja så er det skønt at der endelig er nogle som giver mulighed for et røgfrit miljø.

Sig fra over for passiv rygning. Husk, du gør IGEN,...hverken dig selv, dine omgivelser eller rygerere en tjenste ved at lade værre. Sig nej til passiv rygning.

22. februar 2007 kl. 13:37
Jens
Hej
Tja - snakken går lystigt om alt det, der burde forbydes, og det er da også for galt med det hele! Men rend mig i den offentlige mening, og I (Ølbaren) skal ikke tro, at et gennemsnit på 25% af befolkningen i Danmark vil finde sig i denne behandling. (Det burde altså kunne lade sig gøre at dele lokalerne lidt op i rygere og ikke-rygere, i stedet for at gå helt amok i ny-puritanismens navn).
Nå, men én ting er sikkert, og det er, at de fleste rygere IKKE kommer i Ølbaren længere, og der findes da heldigvis mange andre steder, som gerne vil modtage os rygere og vores pengepung - ikke mindst!
Hilsen Jens

24. februar 2007 kl. 09:59
kent
Hej Jens

Nu har dette røgfrie koncept, kørt på Ølbaren siden 2005 og den findes stadigvæk. På trods af fraværet af nogles pengepunge.Det er rigtigt, at der er nogle rygere, som vender om igen, når de ser der ikke må ryges.
Men der jeg kender flere af stamgæsterne, som er rygere, men stadigvæk kommer der. Dels pga. den gode øl og betjening, dels pga. stemningen og dels fordi de ikke har nogle problemer med lige at smutte udenfor, når de skal have en smøg.
Og det er nok ikke Ølbaren der er skyld i, at der er kommet en lovgivning. De tog valget for deres egen og personalet skyld, lang tid før.
Og vi andre er glade for ikke at ens tøj o.s.v. lugter af røg når man går hjem.
Men jeg beklager også, at det er blevet sådan en politikerhetz mod rygere. Der er så udansk. Men det er desværre også dansk, at rakke ned på dem som skiller sig ud til at starte med.

3. marts 2007 kl. 20:40
Har fått ny e-mail,og ny side siden sist: www.stepin.as stikk gjerne innom.

Nå har danmark begynt på røyke forbudet.

Bra
Sigve

1. april 2007 kl. 17:10
JMD
Farvel farvel...
Det var hyggeligt med en god ølbar... Men en røgfri bar? Nej tak.
Hvad bliver det næste? Parfume-forbud?

23. april 2007 kl. 08:30
M
Det næste bliver vel alkohol-forbud, det er jo også sundhedsskadeligt.

18. maj 2007 kl. 01:58
Jens D
Det nædte bliver vel at man kan smage øllet under odenlige forhold, lige som det er tendensen ude i den virkelige verden. Ølfestivallen var også røgfri. Så jeg håber at det eneste røg jeg får er rygernes sure kommentarer, som næppe kan blive lige så sure som et overfyldt askebæger.

3. juli 2007 kl. 11:29
Nå har jo dere, mine kjære danske venner, et lass med fordommer overfor Norge og vår påståtte nypuritanisme... så det nytter vel ikke å påpeke at det norske røykeforbud er særdeles vellykket, både blandt røykere og ikke-røykere...

Vi har moret oss med å gjette på hvilket land i Europa som sist vil innføre et røykeforbud på restauranter og cafeer, flere har antydet at det må bli Danmark, der ideen om "personlig frihet" hos foruroligende mange later til å sentreres rundt retten til å drikke og røyke hvor man vil og når man vil... uten hensyn ;-)
Akk ja.

Til lykke med den røykfire servering og måtte det bre om seg! Selv skal jeg til København i august, og Ølbaren står definitivt på listen over steder man må besøke.

La meg bare få tilføye at "Roel" lengre oppe her, tar feil iat det ikek finnes øl her... det fins tildels meget godt øl her i Norge. Om du får muligheten, prøv noe fra "Nøgne Ø" eller "Håndbryggeriet", eller, om du er i Trondheim, besøk Mikrobryggeriet. Jeg lover deg en positiv opplevelse, og den er røykfri!


20. juli 2007 kl. 09:20
Peter
Jeg er selv ex-ryger, og synes det er helt fantastisk med røgfri barer (og det synes jeg også dengang jeg røg!!). Har aldrig selv været på Ølbaren før, men har da helt sikkert tænkt mig at komme i august, når I åbner igen. Det kunne også tænkes at jeg kunne hive min gravide kæreste med, da der jo er røgfrit.Desværre kan jeg ikke finde nogle øl uden alkohol her på hjemmesiden. Er det fordi jeg er blind, eller fordi I ikke har det. Hvis I ikke har det så synes jeg virkelig I skal få det skaffet, da en røgfri ølbar med enkelte GODE alkoholfri øl lige er stedet hvor man kan tage gravide med ud en lørdag aften! Og der må da findes nogle gode alkoholfri øl???

Mvh
Peter

5. august 2007 kl. 19:20
Martin
Er som Peter ovenfor selv eksryger, og støtter 100% op om rygeforbudet.

Det gjorde jeg også dengang som ryger, og jeg fatter ikke at nogle rygere kan blive sure over det. Det har i den grad hjulpet mig med at stoppe, og det kunne også hjælpe jer med at smide den usunde vane.

Er siden hen blevet opmærksom på hvor meget røg egentlig generer i omgivelserne og ens luftveje, og jeg er glad for enedlig at være fri for det fæle tobak.14. august 2007 kl. 09:28
Per
Det siges jo at de værste ikke-rygere er eks-rygere. :) Det skal jeg ikke kunne sige noget om, da jeg aldrig selv har røget.

Bt.dk har en artikel om hvad der kommer til at lugte af når røgen forsvinder. Ølbaren må være det rigtigested at spørge: "Passer det?".

www.bt.dk/article/20070814/nyheder/70814015/

14. august 2007 kl. 09:47
Hej Per

Nogen vil nok mene at det afhænger af om jeg selv er i baren eller ej :-)
Men ellers, så nej.
I ekstreme tilfælde kan der naturligvis godt komme til at lugte lidt af sved hvis der er 40 mennesker samlet i baren en sommeraften, men det er sjældent, og klart at foretrække fremfor røg fra en tilsvarende forsamling!

Lugten og luften i Ølbaren er blevet meget bedre siden vi droppede røgen.

jan

14. august 2007 kl. 18:44
kent
Og ja, Jan. I´ve got to second that ;-)

Seriøst: dårlig lugt, som der er omtalt, er ikke noget man bemærker. Ejerene har sørget for tilpas ventilation og udsugning. Men måske skulle man lade det komme an på en prøve.

Forslag: sluk udsugningen og server masser af Beamish til alle og inviter så en med følsom næse forbi.

16. januar 2008 kl. 10:16
:) hei,ville bare opplyse om: www.ølforum.com er opent :)
Noen som kan tenke seg å skrive der?

Forumet er gratis,og er det noen som kan tenke seg å kjøpe eller drive det på en seriøs måte er eg open for forslag:)

Sigve

Tilføj kommentar

Navn:
evt. mail:


Skriv teksten i billedet her og et tegn mere efter eget valg:

Åbningstider: Man-ons 16-01, tor 16-02, fre-lør 14-02, søn 14-23. Kontakt: mail eller tlf.: 3535 4534 (i åbningstiden når vi kan nå det)