Forum

Også for de vordende?

16. august 2006 kl. 09:02
Preben
Selvom man er vordende forældre, kan man stadigvæk have trang til en enkelt øl, og i den anledning slog min kæreste og jeg et smut forbi ølbaren. Vi satte os i baren og kiggede på det flotte udvalg af øl - men der manglede noget! Normalt har vi altid kunne få alkoholfri øl til min gravide kæreste, men her var der ingen hjælp at hente. Skuffede - måtte vi trække os væk fra ølbaren - dog med håbet om, at der næste gang måske også er øl til gravide..for ølbaren er jo et dejligt sted!

16. august 2006 kl. 11:15
Hej Preben

Jeg er ked af at vi har skuffet jer!

Her på baren er vi lidt splittede mht. alkoholfri øl. Personligt mener jeg ikke at vi skal føre dem.

Udvalget af øl på Ølbaren afspejler vores holdninger til øl. Der er rigtig rigtig mange øl vi har valgt ikke at føre fordi vi ikke finder dem interessante. Så i ny og næ må vi skuffe gæster der ønsker en bestemt øl som vi ikke har i sortimentet.
Hvis man kommer på Ølbaren efter øl, så skal det være noget ordenligt øl. Vi vil simpelthen ikke være bekendt at servere noget vi ikke kan stå inde for. Alkoholfri øl er blandt disse.

Vi har sodavand, kaffe, kakaomælk og (gratis) vand til gæster der ikke ønsker at indtage alkohol.

Man kunne selvfølgelig også vælge at slappe lidt af, være ligeglad med alle disse højhellige principper, og så have en enkelt alkoholfri øl under disken ved siden af sodavanden :-)

jan

23. august 2006 kl. 14:33
Per
Min holdning til alkoholfrie øl er den samme som jeres.

Jeg har kun besøgt jer én gang, så jeg har kun lagt mærke til øludvalget. Sodavand ved jeg ikke om der er den store forskel på udover smagsvarianterne (her kommer jeg nok til at fornærme nogle cola-religiøse), men jeg går ud fra at kavaliteten på kaffe og kakaomælk er valgt ud fra det samme kvalitetsniveau som øllene.

28. august 2006 kl. 10:07
Det er en skrøne at et moderat alkoholforbrug kan skade fosteret.

Sundhedsstyrelsen nedsatte i '98 en arbejdsgruppe, der konkluderede at den nul-grænse man hidtil havde arbejdet med var uden hold i videnskabelige fakta.

Arbejdsgruppens resulater er samlet i en rapport, der kan læses her: http://www.sst.dk/publ/publ1999/alkgrav/default.htm

Det påpeges bla. det at een genstand inden for et døgn er uskadeligt, sålænge det ikke er hvert døgn.

Om man så vil følge sundhedsstyrelsens anvisninger er self. et personligt valg.
På den anden side - forstået på den måde at hvis din kæreste lige pludselig føder elefantdrengen, vil man aldrig kunne vide sig sikker på om det var den der Ølfabrikken Wit, der gjorde udslaget ... jeg ville nok sige ja :-)

-Christian

27. juni 2007 kl. 08:43
Torben
Chrsitians påstand om, at Syndhedsstyrelsens rapport pure frikender alkohol som et problem i forbindelse med gaviditet er ikke korrekt. Rapporten konklusion siger:

På denne baggrund anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide modtager følgende information:

— Undgå så vidt muligt alkohol i graviditeten.

— Hvis du drikker alkohol, så drik aldrig mere end 1 genstand i døgnet.

— Drik ikke hver dag.

Læg mærke til at man anbefaler afholdenhed. Den ene genstand i døgnet er et råd til de som ikke kan undvære alkohol. Rapporten er som andre videnskabelige undersøgelser forsigtig, men der står intetsteds, at alkohol er uskadeligt for fostret. Det rapporten siger er, at det er svært at konkludere noget 100 % entydigt.

Og hvad angår kvalitet af alkoholfrit øl, mener jeg efter at have drukket både en del tyske og norske mærker, at de i kølig tilstand har en tilstrækkelig høj smagsstandard (selv om de selvsagt ikke har den fylde en alm. øl besidder). Fra tyskland vil jeg tillade mig at anbefale Jevers alkoholfrie pilsner. Den er efter min smag bedre end mange alm. danske pilsnere. Fra Norger kan Munkholms mørke alkoholfrie ale varmt anbefales, drak den i forbindelse med en skitur i vinters (stærk kulde og alkohol går ikke godt sammen). Det var en positiv oplevelse - en mørk relativ fyldig øl med god humlebitterhed.

Hilsen
Torben


Tilføj kommentar

Navn:
evt. mail:


Skriv teksten i billedet her og et tegn mere efter eget valg:

Åbningstider: Man-ons 16-01, tor 16-02, fre-lør 14-02, søn 14-23. Kontakt: mail eller tlf.: 3535 4534 (i åbningstiden når vi kan nå det)